HARRASTUKSET

Retkeily

Pisalle  merkityt polut lähtevät noin kilometri Säyneisiin päin olevalta parkkipaikalta. Retkeilijä voi kiertää noin kahdeksan kilometrin reitin tai käydä vain vuorella ihailemassa maisemia nousemalla näköalatorniin. Kirkkaalla säällä Pisalta näkyy Kuopion Puijolle ja Kolille. Pisalle lähtee reitti
myös Salmenpellon tien varrelta juuri kyläalueemme rajalta. Lastukosken-kylät ry:n alueelta löytyy Pisan lisäksi myös paljon muita vaellus- ja kävelyreittejä.
Alueella on avotulen teko kielletty ja retkeilijän tulee toimia luonnonystävällisin ehdoin.

Pisan reittikartta löytyy tästä linkistä.

Pisan reittikarttoja on saatavana myös Lastukosken ja Salmenpellon lähtöpaikoissa olevista postilaatikoista.
Majoitukset ja kaikki Tahkon palvelut: http://www.tahko.com/fi/

Uimaranta   

Osoite Lastukoskentie 1267 
Kylätoimikunta ylläpitämä Lastukosken uimaranta ja sen palvelut ovat alueen asukkaiden vapaasti käytettävissä. Matkailuautojen ja -vaunujen yöpyminen uimaranta-alueella on kiellettyä.


Uimarannalla on pukukopit, grillikota, ulkogrilli, wc sekä ruokailu- ja jätekatokset.
Uimarannalla on myös veneen kiinnityspaikka.  Kota on vuokrattavissa yksityistilaisuuteen. Tiedustelut  Pentti Puustinen puh. 0443631285.

Uimarannan kota pidetään suljettuna talvikauden 2021 - 2022

Vuonna 2002 valmistunut Karjalankosken kanava mahdollisti veneilyn Nilsiästä, Tahkovuorelta kauniin Lastukoskemme kautta aina Kuopioon ja edelleen merelle saakka.Kanava-alue on Itä-Suomen merenkulkupiirin hallinnoima.
Kaikki Tahkon palvelut ja majoitukset:http://www.tahko.com/fi/

Venesatama

Lastukoskella on venelaituri sekä Syvärin että Vuotjärven puolella. Laiturissa on mahdollista pysähtyä tai vaikka yöpyä. Vuotjärven puolella on lähellä ruokailukatos ja WC. Laavulle n. 200 metriä. Lastu-Buoti on laitureista n. 300 metrin päässä. Gasthaus Lastulahdeen kanavalta on matkaa n. 2 km. Yleiselle uimarannalle on matkaa n. 500 metriä. Siellä on grillikota, ulkogrilli ja wc. Vierasvenesatamat sijaitsevat Tahkovuorella, Nilsiässä ja Juankoskella.Veneiden laskupaikat löytyvät uimarannalta Vuotjärveen ja sulun pohjoispuolelta Syväriin.


Kalastus


Lastukosken kalastuspaikka

Kalastuslupia voi ostaa Nilsiän Kesportista. Lastukosken kalastusalueen luvat voit maksaa nyt myös suoraan tilille:FI02 8146 9710 1477 28. Saaja: Tahko OutdoorsViestikenttään tulee laittaa:Lastukosken kalastusalue, luvan haltijan nimi, lupatyyppi (12h/lupa tai 24h/lupa). Luvan alkamisaika. Lupa tulee olla maksettuna ennen kalastuksen aloittamista.
Koskeen on jo noussut taimenta ja kuhaa ja kalatuspaikan hoitajan mukaan isompaakin kuhaa on odotettavissa toukokuun aikana. Lisäksi koskeen tullaan istuttamaan säännöllisesti kirjolohia.
Kalastusalueen hoidosta vastaa Tahko Outdoors.

Vuotjärven kalastusluvat

-  kalastuslupa myyjät löydät oheisesta linkistä: Kalastusluvan myyjät Vuotjärvi


Metsästys

Lastukosken Eräpjat ry. Puheenjohtaja Mika Launonen, puh. +358400361733, sihteeri Joni Kauppinen, puhelin +358401634495. Kotisivut:  http://www.lastukoskenerapojat.fi.


Syvärin Golf ry

Osoite:  Tiirinniementie 7, 73320 Nilsiä

Puhelin: 045 78315093
https://www.syvarigolf.com/syvri-golf