HARRASTUKSET

Retkeily


Pisalle  merkityt polut lähtevät noin kilometri Säyneisiin päin olevalta parkkipaikalta. Retkeilijä voi kiertää noin kahdeksan kilometrin reitin tai käydä vain vuorella ihailemassa maisemia nousemalla näköalatorniin. Kirkkaalla säällä Pisalta näkyy Kuopion Puijolle ja Kolille. Pisalle lähtee reitti
myös Salmenpellon tien varrelta juuri kyläalueemme rajalta. Lastukosken-kylät ry:n alueelta löytyy Pisan lisäksi myös paljon muita vaellus- ja kävelyreittejä.
Alueella on avotulen teko kielletty ja retkeilijän tulee toimia luonnonystävällisin ehdoin.

Pisan kartat ja kulkuyhteydet löydät tästä linkistä
Majoitukset ja kaikki Tahkon palvelut: http://www.tahko.com/fi/

Uimaranta   

Osoite Lastukoskentie 1247 
Kylätoimikunta ylläpitämä Lastukosken uimaranta ja sen palvelut ovat alueen asukkaiden ja matkailijoiden vapaasti käytettävissä.


Uimarannalla on pukukopit, grillikota, ulkogrilli, wc sekä ruokailu- ja jätekatokset.
Uimarannalla on myös veneen kiinnityspaikka. 
Vuonna 2002 valmistunut Karjalankosken kanava mahdollisti veneilyn Nilsiästä, Tahkovuorelta kauniin Lastukoskemme kautta aina Kuopioon ja edelleen merelle saakka.Kanava-alue on Itä-Suomen merenkulkupiirin hallinnoima.
Kaikki Tahkon palvelut ja majoitukset:http://www.tahko.com/fi/

Venesatama

Lastukoskella on venelaituri sekä Syvärin että Vuotjärven puolella. Laiturissa on mahdollista pysähtyä tai vaikka yöpyä. Vuotjärven puolella on lähellä ruokailukatos ja WC. Laavulle n. 200 metriä. Lastu-Buoti on laitureista n. 300 metrin päässä. Gasthaus Lastulahdeen kanavalta on matkaa n. 2 km. Yleiselle uimarannalle on matkaa n. 500 metriä. Siellä on grillikota, ulkogrilli ja wc. Vierasvenesatamat sijaitsevat Tahkovuorella, Nilsiässä ja Juankoskella.Veneiden laskupaikat löytyvät uimarannalta Vuotjärveen ja sulun pohjoispuolelta Syväriin.


Kalastus


Lastukosken kalastuspaikka

Kalastuslupia voi ostaa Nilsiän Kesportista. Lastukosken kalastusalueen luvat voit maksaa nyt myös suoraan tilille:FI02 8146 9710 1477 28. Saaja: Tahko OutdoorsViestikenttään tulee laittaa:Lastukosken kalastusalue, luvan haltijan nimi, lupatyyppi (12h/lupa tai 24h/lupa). Luvan alkamisaika. Lupa tulee olla maksettuna ennen kalastuksen aloittamista.
Koskeen on jo noussut taimenta ja kuhaa ja kalatuspaikan hoitajan mukaan isompaakin kuhaa on odotettavissa toukokuun aikana. Lisäksi koskeen tullaan istuttamaan säännöllisesti kirjolohia.
Kalastusalueen hoidosta vastaa Tahko Outdoors.

Metsästys

Lastukosken Eräpjat ry. Puheenjohtaja Mika Launonen, puh. +358400361733, sihteeri Joni Kauppinen, puhelin +358401634495. Kotisivut:  http://www.lastukoskenerapojat.fi.

Golf

Tiirin Golf on Nilsiän keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva 9-reikäinen korkeatasoinen tarkkuus pelikenttä, joka avattiin kesällä 2010.
Jari Rasinkankaan suunnittelema executive-kenttä on erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen vesineen ja haastavine greeneineen. Par3- ja Par4-väylät houkuttelevat vaativaan tarkkuuspeliin.
Naiset ja seniorit sekä juniorit ovat osoittaneet erityistä kiinnostusta tätä uutta kenttää kohtaan.
Tiirin Golf antaa mukavan lisän Koillis-Savon golftarjontaan. Lähettyvillä sijaitsevat 18-reikäiset kentät ovat Tahkovuorella (15 km), Siilinjärvellä (36 km) ja Nurmeksessa (75 km).
Tiirin Golfin kentällä on mahdollista kokeilla pelaamista myös ilman Green Cardia.
Kenttää ympäröi noin 80 hehtaarin kokoinen Tiirin Golf Park -loma-asutusalue Syvärijärven rannalla, jonka ensimmäiset loma-asunnot valmistuivat joulukuussa 2007.